Gaiety Theatre Auditorium – Leisure Refurbishment – Ayrshire

The project was secured through Competitive Tender and was a follow on Phase for us in the Theatres Refurbishment Programme. It had taken several years for The Ayr Gaiety Partnership to raise £2.5M in funds to facilitate the works. It was imperative that we had to work with the Client and The Design Team to make the project work through a very demanding 30 week programme with shows and performances booked to take place the week following the handover. In that time, four floors and a full auditorium were fully refurbished including a new stage to make the once tired and dilapidated building a state of the art facility. This added another excellent leisure refurbishment to Worksmart’s portfolio.

This iconic theatre and listed building in the community of Ayrshire was restored to its former glory. In this time, Worksmart worked seamlessly with the Client, Austin Smith Lord, and the Full Design Team to produce an outstanding result that will stand the test of time for years to come.

York Place – Office Refurbishment – Edinburgh

Worksmart were contracted to complete alterations of existing Grade A listed configuration over 5 floors, to create required office and meeting spaces. Accessibility alterations, included three disability platform lifts, two external and one internal.

Installation of internal passenger lift operates over 5 floors. Refurbishment of external stone work, roof works & sash windows. Front & rear entrance steps formed with York Stone paving.

Works to the rear yard to form new car park to improve existing access to rear of property, including a full interior office refurbishment of all services and finishes.

Ayr College – Education Refurbishment -Ayrshire

Worksmart were appointed by principal contractor McLaughlin Construction to supply and install Optima glazed solutions for the refurbishment of Ayrshire College’s student services.

An Optima Technishield fire screen was erected at reception and Optima 217 doubled glazed systems and doors were used across student services, the staff canteen and study areas. Forza timber doors and vision panels were installed adjacent to student support area to create four additional meeting rooms.

The final result offers privacy where required while remaining bright, vibrant and open.

Glasgow Clyde College Anniesland Campus – Education Refurbishment – Glasgow

Various classrooms and staff office areas were restructured, refurbished, and renovated. The college’s engineering faculty undertook structural demolitions and re-configuring as well as associated redecoration and upgraded IT data installations. Various glazed partitions and stud walls were reconfigured to suit within the office areas again with associated redecoration and specialist manifestations to the glazed screens and doors. The reception area also undertook a reconfiguration which involved glazed partitioning alterations and a complex reworking of the granite counter.