CommScope

This was an 11-week, six-figure valued project in Kirkcaldy for CommScope, a large multi-national organisation. The refurbishment would consist of: a new office environment, laboratory, test room, staff kitchen, breakout area, comms rooms and meeting rooms across the ground and 2nd floors of the building.

We worked very closely with FORM design to deliver this project on time and to the client’s specification in a professional manner. Throughout the building we reused existing glazing and relocated it to new purpose-built partitions. After this, manifestations were installed and the results were fantastic, with each looking like they were brand new.

In order to create sound proof, acoustically secure meeting rooms, we made use of Komfort Polar Double Glazing. These not only look elegant, but they provide the privacy needed for confidential meetings as well as giving increased durability. To complete the look, we painted all the walls, doors, ceilings and the timber finishes. We also added a beautiful moss wall to the staff breakout area. This creates a comfortable, green environment for the staff.

We are pleased to say that the project was a success and was finished on time and to budget. The client was very happy with the new workplace environment created by Worksmart Contracts.

William McIlvanney Campus

To help this dynamic brief, we installed Komfort’s Polar systems and covered a large area of the facility. Polar single glazed minimalist form is designed with the minimum of components, thus facilitated speed of erection without compromising the structural stability and rigidity. The patented bubble joint ensured a virtually frameless system with no vertical posts between modules, corners or three-way junctions. We also installed Forza 30/30 timber fire screens and doors, overall installing around 130 screens throughout the school.

Double glazed Polar’s simplistic method of installation, relocatability and powerful acoustic properties made it an intelligent option for this fit-out. The bubble joint and discreet mullions, or ‘ghost posts’, and framework of double glazed Polar combines contemporary aesthetics, elegance and durability.
This new landmark building has created an inspiring and collaborative environment for the local community to benefit from.

Victoria Quay Nursery – Education Refurbishment – Edinburgh

The nursery underwent a complete refurbishment of the internal and external spaces.  New flooring, specialist acoustic panels, new kitchen facilities, enhanced lighting, bespoke joinery and specialist loose furniture has transformed the internal space providing the children with an enhanced learning environment.

Externally we created a space for the children to play safely incorporating a wet pour safety surface  and specialist storage units to use the space more efficiently.  The nursery team are delighted with the space and we are sure the kids are too.

 

Glasgow Kelvin College – Springburn Campus – Education Fit-Out

Worksmart Contracts were appointed by Glasgow Kelvin College to complete an array of education fit-out projects throughout the Springburn Campus, following on from previous works.

The Scope of Works consisted of re-configurations and improvements to the Admin Offices, ICT Offices and several Technical Workshops used by both students and staff.

The Entrance Vestibule also required significant work, due to cold air flowing into the open place offices. We therefore installed a new glass vestibule and ceiling to combat this problem, completed with an internal bi-fold door.

 

Kilncraig Reception – Office Refurbishment – Alloa

Worksmart were appointed by Clackmannanshire Council through Martec to carry out the installation of an anti-bandit screen in their Kilncraig office’s reception.

The main feature of this project was a faceted high-level security screen on a curved reception desk. A consideration of this job was making sure the glass could still be used without obstructing communication, making the glass functional and practical. We utilised a Komfort 110 strongpost system with horizontal transom above the counter for access and single glazed polar to take 11.5mm anti-bandit glass.

The entire project took one week to frame, procure and install, with a one week lead time on materials. This office refurbishment resulted in another happy client for Worksmart.