Standard Life – Office Refurbishment – Edinburgh Causewayside

Hollis Global commissioned us to undertake a refurbishment of the 4th floor of Standard Life’s Edinburgh Causewayside office. Standard Life are world renowned property investors with offices all over the globe.

The job involved the full strip out of existing lighting and cabling throughout the open plan office space, including the elevator, lobby and bathrooms.

Once this was accomplished, Worksmart Contracts installed new lighting throughout the fourth floor, as well as new circuit wiring from the existing distribution boards.

The main point of focus for the refurbishment was the toilets. The client wanted a refreshed bathroom space which would include new flooring and sanitaryware. The bathroom refurbishment would include all new: panels, cubicles, vanity units, WC’s and urinals. The existing fixtures and fittings would also be replaced with new sensor taps, mirrors and wash hand basins.

Floor tiles from the Porcelanosa Blanco range were chosen to ensure a high-end finish within the bathroom.

Elsewhere Worksmart fitted new carpeting to the lobby area of the office, cleaned the existing ceiling tiles and carried out some general decoration works to enhance the overall look and feel of the office.

This refurbishment project in Edinburgh represented another success for Worksmart. Working alongside Hollis Global to complete this Edinburgh office refurbishment for Standard Life was a real pleasure and we hope to work with them again in future.

Vestey Foods – Ayrshire – Pallet Racking

We were approached by a nationwide distributor to help them improve their storage capacity, as their freezer lacked the required pallet spaces. Our storage team created drawings of the pallet racking they would provide.

We agreed with the client to complete the works out of work hours, to ensure minimal disruption to daily operations. The client gained 50 additional pallet spaces from our works,  allowing their operations to expand significantly due to the aisles of pallet racking being narrowed and upright guards being installed.

The client couldn’t believe how much was gained by the works and didn’t know what he would have done without it.

SAFC Sigma Aldrich Irvine

The client looked to increase their storage space, and after research, decided that a mezzanine floor was the best option.

Worksmart were required to install 2no. open mesh grid mezzanine floors and 21 bays of pallet racking to increase floor space and storage capacity. This had to be completed out of office hours, to avoid disruption to day to day operations.

We also completed the building Warrant package on the customer’s behalf, to ensure peace of mind and compliance.

Prestige Leisure

Narrow the aisles between existing racking by moving 100 bays to give enough space to install a new run to give extra storage capacity. Had to be done over a weekend so the area was ready for staff picking orders on Monday – completed on time and on budget.

North Ayrshire Council – RMC

The Records Management Store of North Ayrshire Council has been based for many years in Perceton House, Irvine.  Over this time as the number of records stored increased, so did the amount of shelving required.  This eventually led to the Records Store covering 3 separate buildings, none of which were really meant for this purpose.

The existing buildings had been outgrown with restrictive access and less than ideal for storing valuable and important records.  Staff had to venture outside to access the stores in all weathers.  A suitable building was located in Irvine that would offer the staff a secure modern office with reading rooms and a single storage area all under one roof.

The project involved dismantling existing mobile shelving which the council had for many years and integrating it with a new storage solution. As the existing system was fully relocatable, this was an easy procedure.

The new store achieves 3,350 linear metres of storage accommodating 10,000+ archive boxes which will allow the Records Service additional capacity to expand going forward. The layout of the store provides the staff with uninterrupted access to boxes with faster retrieval times, increasing the efficiency all round.